Inschrijving

Download hier het inschrijvingsformulier

Eerste kennismaking

Wenst u kennis te maken met onze hondenschool, dan bent u en uw hond steeds welkom. Voor en na de trainingen staan de instructeurs steeds tot uw beschikking om vragen te beantwoorden en toelichting te geven over de werkwijze van onze club.

De eerste les is gratis en zonder enige verbintenis.

Lidmaatschap

Het lidgeld voor een eerste geleider bedraagt €70. Voor een tweede geleider is het €35. Het lidgeld geldt voor een boekjaar (van januari - december)

U kan nog (per geleider) een gedeeltelijke teruggave aanvragen bij uw mutualiteit. Dit blad neem je best mee bij uw inschrijving en wij bezorgen u dit ingevuld terug tegen de volgende trainingsdag.

Vaccinaties

Om deel te nemen aan de vrijblijvende training vragen we enkel dat uw hond gevaccineerd is conform met de bestaande reglementering in België. Vergeet daarom niet het vaccinatieboekje van uw hond mee te brengen. Puppy's zijn al welkom vanaf 8 weken.

Wenst u echter een lidmaatschap dan is er een bijkomend vaccinatie vereist, namelijk tegen kennelhoest.

Wat brengt u mee voor inschrijving?

  • Vaccinatieboekje
  • Gepast inschrijvingsgeld in cash of via overschrijving
  • Polisnummer van uw familiale verzekering
  • Formulier van uw eigen mutualiteit (teruggave sport)

Wat brengt u mee naar training?

U zorgt voor een leiband met een halsband. Voor de lessen wordt een tuig niet toegelaten, omdat de geleider een deel van de controle over de hond hierdoor verliest. Een katrolsysteem is voor zowel de geleider als de hond niet makkelijk om mee te trainen. Wij raden dit ook af tijdens de training. Wel vragen we om een vaste lange lijn mee te brengen.

Wij werken beloningsgericht, hierbij is de voedselbeloning zeer belangrijk. Let op, trek de voedselbeloning af van de dagelijkse vereiste hoeveelheid aan voeding. Een hongergevoel bij een hond versterkt de stimulans om te werken voor de voedselbeloning. Geef uw viervoeter dus zo'n twee uur voor de training geen eten meer. Water blijft wel belangrijk. Zorg ook dat uw voedselbeloning goed ruikt/stinkt voor uw viervoeter.

Een speeltje is ook belangrijk om mee te hebben. Hiermee leren we de start van het apport aan. Houd er wel rekening mee dat er nog andere honden aanwezig zijn tijdens de training, waardoor piepende speeltjes soms meer last dan nut teweeg brengen.